Call Us: 704.344.0445

Community School of Davidson.

Davidson, NC

Project Description

The story
The design centers around a new “learning street” which is designed to be a flexible space which fosters student interaction and the free exchange of ideas. This “learning street” was located in the center of this large industrial building to provide natural light throughout the classroom spaces and provide an open feel for students and teachers.

The result
A very large and unutilized industrial building was repurposed into an innovative, state-of-the-art high school for a fraction of the cost of a newly constructed school building. The phased project allowed the school to expand as the school population increased and minimal rework to previously constructed portions of the school.

Highlights
budget: $5 million, cost: $5 million, 71,000 s.f

Project Details

  • Date January 25, 2015
  • Tags Adaptive Reuse, Education

Related Projects

Leave a Reply

Back to Top